HBoN Open schaaktoernooi

Schaaktoernooi

Rabobank Cooperatiefonds

Na twee succesvolle toernooien in 2010 en 2011 organiseerde
Stichting Vrienden van het Hoogbegaafdenonderwijs Woerden e.o.
in samenwerking met
Stichting Vrienden van Leonardo Maarssen (SVLM)
en met onmisbare hulp van
Schaakvereniging Vegtlust, partner Schoolsupport

en dit jaar een grote donatie van het Rabobank Cooperatiefonds
het

3e HBoN Open schaaktoernooi!

Hieronder volgt een verslag:

Op zondag 4 november 2012 schaakten 72 teams van 5 basisscholieren uit het hele land om de eerste plaats in het 3e HBoN Open Schaaktoernooi, het grootste nationale schoolschaaktoernooi.

Al vroeg trok een karavaan basisschool leerlingen vanuit Terneuzen en Geleen  tot Groningen richting het Niftarlake College in Maarssen. HBoN Woerden, de Vrienden van Leonardo Maarssen en de Maarssense schaakvereniging Vegtlust organiseerden al voor 3e keer een Open Schaaktoernooi voor basisscholieren die voltijds hoogbegaafden onderwijs volgen en basisscholen uit de gemeente Stichtse Vecht.

Om 11 uur deed Jan Hendrickx, de grondlegger van het voltijds hoogbegaafden onderwijs, de opening(szet) van het toernooi. De 360 kinderen, variërend in leeftijd van 5 tot 12 jaar, waren gespannen en hadden de afgelopen weken uitgekeken naar deze dag. De meisjes en jongens speelden in een bovenbouw en een middenbouw pool, in totaal 7 ronden en ze hadden per ronde ieder 15 minuten bedenktijd.

Er werden mooie partijen geschaakt, de sfeer was bijzonder positief en stimulerend en het ging er sportief aan toe. In de bovenbouw werden de Koningsmoordenaars van de Spits uit Utrecht de ongeslagen winnaar en in de Middenbouw gingen de Checkmates van GSV uit Groningen met de hoofdprijs naar huis.  Hier zijn de uitslagen en tussenstanden nog eens na te lezen. En natuurlijk zijn er ook foto’s en filmpjes gemaakt.

Naast het schaaktoernooi was er, voor de 200 meegekomen ouders en leerkrachten, ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, te spelen, te knutselen, de nieuwste speel- en leermaterialen aan te schaffen op de uitgebreide beursvloer of een workshop te volgen.

De prijsuitreiking werd uitgevoerd door Mevrouw Loes Ypma, tweede kamerlid met passend onderwijs in haar portefeuille. Moe (en mat ;-) ), met een medaille en een goedgevulde “goodie bag”, gingen de bijna 600 gasten rond 17 uur weer op huis aan.

Voor degenen die het nog niet weten: de 4e HBoN Open schoolschaaktoernooi zal worden gehouden op 10 november 2013!

Schoolschaaktoernooi te Maarssen